by Malin Sahlberg

Hasselnötsbollar

Då bryter vi av saffransfrossan lite och klämmer in lite hasselnötter här.

Det här skulle jag vilja utropa som en kandidat till årets julgodis. Hasselnötter och choklad är ingen revolutionerade kombination men däremot en klassiker som aldrig är fel. Testa själv, de är enkla att göra och lite lagom kladdigt :)

Här kan man se mängderna som lite rekommendationer mer än som exakta mått. Det ska bli en lagom kladdig smet, tänk chokladbollar så har du konsistensen.

Ha en fin kväll<3INGREDIENSER

100 g hasselnötter
100 g mariekex
200 g hasselnötskräm

250 g mörk choklad
50 g hasselnötter

Ca 25-30 bollar

Gör så här:

Mixa kexen till fint smul och häll i en bunke. Mixa sedan även nötterna till rätt små bitar( 100 g ska i smeten och 50 g till dekor senare) men inte så de blir mjöl. Blanda ihop nötter, kex och hasselnötskräm till en kladdig deg. Låt den gärna vila en en stund i kylskåpet om den känns väldigt kladdig.

Rulla lagom stora bollar (enklast är om du blöter händerna med jämna mellanrum). Låt sedan bollarna stelna i kylskåp i gärna 30-40 minuter minst.

Smält under tiden chokladen. Doppa bollarna i chokladen så att den täcker runt om. Lägg dem på ett bakplåtspapper för att rinna av och toppa med hackade hasselnötter på toppen innan chokladen stelnar.

Klart!
Förvaras i kylskåp tills servering.

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar