by Malin Sahlberg

Halloween dammsugare

God kväll!
Hur står det till? Med mig är det rätt ok, bort ser man från stressen så ska jag inte på något sätt klaga. Men just nu är det fullspäckat med jobb, skulle nog kunna jobba dubbelt så mycket men ändå känna att jag ligger efter just nu. Dålig tajming att jobbet har högtryck när julbak och annat börjar närma sig. Nästa helg ska jag träffa Jessie och fota för lite adventsrecept som ni kommer få se framöver. Så i helgen måste jag verkligen spika vilka recept jag ska ha med och testbaka en del dessutom.

Men innan vi drar igång med adventsförberedelser och annat så ska vi ju fira Halloween. PÅ måndag är det dags för alla små monster och spöken att traska runt och skrämmas. Så här kommer ett recept på en variant av halloweenkaka. Egentligen är det inte mer Halloween med den än att den är orange- alltså vanliga klassiska dammsugare inrullade i orange marsipan istället för traditionell grön. Det var så att jag hade både marsipan och en del från en tårtbotten över när jag skulle baka med Halloweentema och jag tycker det är väldigt trist att slänga bakrester om de inte är dåliga. Då är ju dammsugare en väldigt bra kaka att göra, bara smula ner kakresterna och röra ihop med övriga ingredienser och klä med marsipan. Så blev kaksmulorna ett helt nytt bakverk.

Ha en skön kväll!

Fotona är tagna av fina Jessie (instagram: photoartbyjessie)

Ingredienser
100 g smör (rumsvarmt)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl kaksmulor (typ sockerkaka)
5 tsk arrak- eller punschessens

Garnering
200 g marsipan
100 g choklad
(ev. karamellfärg till marsipanen)

Ca 15-20 dammsugare

Gör så här:
Börja med att blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker, sikta ner kakaon och rör ihop. Tillsätt sedan kaksmulorna och blanda ordentligt. Smaka av med arrak- eller punschessens. Ställ degen kallt en stund så den är mindre kladdig att hantera. Rulla ut degen till långa korvar, ca 2-3 cm i diameter. Färga in marsipanen om du inte har färdigfärgad. Kavla ut marsipanen i remsor och mät så de blir lika breda som omkretsen på degrullen. Rulla in degrullen i marsipan, pensla kanterna med lite vatten om de inte fäster mot varandra. Skär sedan bitar av rullarna som är ca 4-5 cm långa. Smält chokladen och doppa varje ände av kakbitarna där i. Lägg dem kallt för att låta chokladen stelna. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229