Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Hallontårta

En härlig hallontårta med vaniljkräm och hallon- och vit chokladkräm.

    Hur

    1.

    Tårtbotten- ta fram tre likadana glass och knäck äggen i ett av dem. Fyll upp ett glas med socker, samma mängd som äggen är och gör likadant med mjölet. Blanda ner bakpulver och vaniljsocker i mjölet. Vispa ihop ägg och socker ordentligt, vispa i ca 7-10 minuter så att det blir riktigt vitt och fluffigt. Vänd sedan ner mjölblandningen och häll upp smeten i en smörad och bröad form (ca 15 cm i diameter). Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, ca 25 minuter. Prova med teststicka efter 20 minuter för att se om den fortfarande är kladdig i mitten, grädda i så fall lite till.

    2.

    Vaniljkräm- vispa ihop mjölk, äggulor, socker och maizena i en kastrull. Sjud blandningen under konstant omrörning tills att den tjocknar. Rör

    Ingredienser

    3 st ägg

    mjöl

    socker

    0,5 tsk bakpulver

    1 tsk vaniljsocker

    4 dl mjölk

    4 st äggulor

    3 msk strösocker

    2,5 msk maizena stärkelse

    1,5 tsk vaniljpulver

    300 g hallon

    300 g vitchoklad

    200 g smör

    3-4 dl florsocker