by Malin Sahlberg

HALLONPANNACOTTAPAJ

Hello sunshines!
Hoppas helgen varit skön:)

Själv har jag haft slappaste helgen på väldigt länge. Kanske till och med för slapp, för nu känner jag mig lite rastlös här på söndagkvällen.

Igår fick jag lite spontant brunchgäster. Min fantastik söta lilla brorsdotter Esther ville komma till sin faster en sväng och hennes föräldrar ville ha brunch, då är det ju självklart att man kör en kylskåpstömmning och dukar upp en brunchbuffé. Allt för en stunds mys med min lilla gosmunk.

I veckan som gick gjorde jag en pannacottapaj åt mamma som skulle ha den till sitt jobb. Gjorde ett pajskal av singoallakex och sen en pannacotta på hallon och vad mamma så så blev det en lyckad och uppskattad paj. Förutom att den då är god så är den väldigt smidig att göra. Som i princip alla pannacottor jag gör så var även den med gelesocker och helt gelatinfri. Eftersom den skulle fraktas iväg med mamma till hennes jobb så kunde jag inte ta ur den i formen när jag fotade, men den lossar väldigt lätt annars ur formen i fall nån undrar ;)

Kram på er<3


INGREDIENSER

285 g singoallakex
100 g smör

400 g hallon (ca)
2,5 dl vispgrädde
1,25 dl gelesocker


GÖR SÅ HÄR:

Mixa singoallakexen till fint mjöl. Smält smöret och blanda sedan ihop det med kexen. Tryck ut kexdegen i en pajform med lös botten (ca 22 cm i diameter) och ställd sedan formen i kylen i minst 20 minuter.

Gör under tiden pannacotta. Börja då med att koka hallonen till en saft och passera dem sedan genom en sil för att bli av med kärnorna. Ta 1,5 dl av hallonsaften och blanda ihop med grädden och gelesockret i en kastrull. Koka upp blandningen och låt koka i 30 sekunder. Låt bladningen stå i ca 2-3 minuter efter att den tagits bort från värmen på spisen. Häll sedan pannacottan i pajskalet och ställ tillkaka pajen i kylen. Låt den stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Dekorera valfritt innan servering!

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

stinabonander
stinabonander,
WOW! Den ser inte bara riktigt god ut, utan den ser även helt perfekt ut!
nouw.com/stinabonander
Fredagskakan
Fredagskakan,
Men åh! Tack snälla så glad jag blir för dina fina ord<3
nouw.com/fredagskakan
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Den ser riktig smarrig ut 😊
nouw.com/2barnsmammaochfru
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! kunde inte testa den själv men de som fick smaka gav den fina lovord😊
nouw.com/fredagskakan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla☺️
nouw.com/fredagskakan