by Malin Sahlberg

Hallonpannacotta

Hej hopp!
Söndag idag tydligen, men helgkänslan har inte riktigt infunnit sig. Fullrulle på alla håll och en helg med dubbla födelsedagsfiranden. Ett igår och ett idag har det hunnits med. Både min farmor och svägerska fyllde år igår nämligen.

Så igår firande vi svägerskan hemma hos dem med middag och trevligt häng. Jag fixade efterrätten och det är den ni får recept på idag. Det blev gjord lite för nära in på att vi skulle äta den igår så pannacottan hann inte stelna ordentligt tyvärr men om man ger den några timmar i kylen så blir den riktigt bra i konsistensen. Hallonen ger den en härlig smak och motverkar att den blir alldeles för söt.

Idag firande vi farmor som fyllde 85år, höjdpunkten för de flesta av oss var helt klart när vi efter middagen åkte hem till farmor och farfar för kaffe och farmor plockade fram sina sirpassnittar. Tårtan och det andra var också jättegott men sirapssnittarna, det finns inget som smakar godare än farmors. De är gudomliga!

Ni får stå ut med lite halvkassa bilder tyvärr. Jag blir alldeles för stressad för styla och fota ordentligt när gästers sitter bakom mig och väntar på sin dessert .

Ha en skön kväll!
kram<3

250 g hallon
3,5 dl grädde
1 dl gelesocker
1 dl karamelliserad mjölk
flingsalt

Ca 5-6 portionerLägg hallonen i en kastrull och låt dem koka upp och koka i några minuter så det blir en hallonsås av dem. Passera dem genom en finmaskig sil. Ta 1 dl av hallonpurén och blanda ihop med grädde och gelesocker. Låt blandningen koka upp och koka i ca 2 minuter.

Under tiden pannacotta kokar upp- spritsa en klick karamelliserad mjölk i botten av varje portionsskål och strö över lite flingsalt.

Fördela pannacotta i portionsglasen och ställ dem sedan kallt i kylskåpet i minst 3 timmar.

Innan servering- dekorera dem med exempelvis en klick karamelliserad mjölk, kolasnören och hallon.


Gillar

Kommentarer