by Malin Sahlberg

Hallonmaränger

Hej!
Här startade dagen med frukost i tv-soffan, med OS och Charlotte Kallas guldlopp på tv:n. En riktigt bra start på denna lördagen helt enkelt.

Sen hade jag fotouppdrag hemma hos min bror, min lilla brorsdotter Esther skulle förevigas. Hon var inte riktigt inne på samma tankar kring det så det blev inte så mycket fotat, mera mys istället och för min del var det helt ok om inte bättre om jag ska vara ärlig. Får ta med mig mig kameran även nästa gång jag åker dit och hoppas hon tycker att det är okej att vara fotomodell en liten stund då istället.

Receptet idag är på hallonmaränger. De är fulla med smak och perfekt att äta som de är men även att använda dom dekoration till tårtor, bakelser eller desserter. Perfekt att göra ett gäng och förvara torrt tills man behöver dem!

Kram

INGREDIENSER

3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 st lime (saften)
200 g hallon

Gräddning: 100 grader, ca 90 minuter


GÖR SÅ HÄR:
Visp upp äggvitorna med hälften av sockret till vitt skum. Tillsätt därefter saften från limen och resterande del av sockret. Fortsätt att vispa så det blir en tjock marängsmet.

Koka under tiden upp hallonen så de mosas sönder. Passera dem genom en finmaskig sil och rör sedan försiktigt ner hallonsaften i marängsmeten under omrörning. Fortsätt att vispa tills att smeten är ordentligt tjock och jämnt färgad av hallonsaften.

Montera en tyll i en spritspåse och fyll sedan upp med marängsmet. Spritas jämn stora maränger på bakplåtspapper. Grädda sedan i ugnen i minst 1,5 timma.HAPPY BAKING!
/Malin

  • Hallon

Gillar

Kommentarer

Hemmagjort
Hemmagjort,
Gud så söta 😊
nouw.com/hemmagjort