by Malin Sahlberg

Halloncurd

Hello!
Söndagkväll och helgen närmar sig sitt slut, förutom den galet envisa förkylningen som inte ger upp så har det varit en riktigt mysig helg. Det enda som inte varit bra är ju att jag inte fått träffa min lilla brorsdotter än då pga förkylningen då. Imorgon räknar jag med att vakna pigg och helt utan förkylningssymptom, så kanske jag får träffa den lilla innani veckan är slut.

Som så oftast blev det lite bakningen även denna helgen, men det blev tidsnöd och jag hann inte med att fota innan jag behövde lämna iväg kakan. Får helt enkelt bli till att baka om och fota då istället för det blev väldigt goda kakor enligt testpatrullen.

Receptet idag är väldigt användbart, det funkar som allt från tårtfyllning, tillbehör till goda ostar och kex, till glass eller varför inte som fyllning till macarons. Denna Halloncurd funkar som ni förstår till väldigt mycket.

Ha en fin kväll<3
Kram

-----

INGREDIENSER
250 g hallon
2 dl socker
50 g smör
2 ägg

GÖR SÅ HÄR
Lägg hallonen i en kastrull och värm upp. Koka sönder och mosa hallonen. Använd en större kastrull och gör ett vattenbad. Knäck ägg i en ny kastrull och addera sockret, vispa detta slätt över vattenbadet, tillsätt smör och hallonröran. Rör hela tiden tills äggen koagulerat och curden tjocknat. Häll över curden i en syltburk och låt stelna. Förvara svalt.

-----

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer