by Malin Sahlberg

Hallonchokladsnittar

Hej hallå!!
Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? Tror väl att jag nämnt det någon gång tidigare, men dagar som denna är det speciellt fint vill jag lova. Idag bar det iväg ut till Visingsö för möten och besök. Det är ju inte direkt jobbigt att besöka denna lilla turistpärla när det är soligt sommarväder. Men även om jag tycker mycket mitt jobb så känns det väldigt skönt att det bara är tre dagar kvar till semester, ska bli skönt med några lediga veckor och tid att planera och förbereda min sommarfest ordentligt.

Ikväll har jag rört ihop lite snittkakor, har gjort dem tidigare med daimchoklad men denna gången tog jag en annan maraboufavorit nämligen den med hallon i. Det blev överraskande mycket hallonsmak på kakorna och det blev ett lyckat utbyte av chokladsmak. Rekommenderar er att testa.

Receptet kommer från börja från Jennys matblogg

Önskar er en fin kväll <3

Ingredienser
220 g smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
200 g hallonchoklad (marabou)

Gräddning: 200g, ca 10 minuter

Gör så här:
Vispa ihop smör och socker ordentligt. Rör sedan ner sirapen. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner även det. Hacka chokladen grovt och vänd ner det i degen. Knåda sedan ihop det till en smidig deg och rulla ut till två rullar. Platta till dem något.( Gör man dem tunna blir det lite knaprigare kakor och gör man rullarna lite tjockare blir de istället lite sega och mjuka. Vilket, är en smaksak) Grädda dem i mitten av ugnen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Josefinezimmermann
Josefinezimmermann,
Vad gott det ser ut! Ska absolut testas!! 😃
nouw.com/josefinezimmermann
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Hoppas du kommer gilla dem:-)
nouw.com/fredagskakan
EmmaRickardsson
EmmaRickardsson,
Åh ser yummy ut! 😃
nouw.com/emmarickardsson
Fredagskakan
Fredagskakan,
De är supergoda, knäckig och god smak:-)
nouw.com/fredagskakan