by Malin Sahlberg

Hallonbiskvier

Pink October!
Eftersom Oktober är en rosa månad för att uppmärksamma och samla in extra pengar till bröstcancerforskningen blir Fredagskakans recept extra rosa denna månaden. HÄR finns informationen om årets Rosa Bandet-kampanj och hur man kan bidra till forskningen och på så sätt att fler kvinnor kan överleva och bli friska från sin cancer.

Kram och godnatt<3
#fuckcancer

INGREDIENSER

Biskvibottnar
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
4 dl florsocker
4 st äggvitor

Gräddning: 175 grader i ca 12 minuter

Hallonsmörkräm
250 g rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
225g frysta hallon

Topping
250 g vit choklad till doppning
2 msk frystorkade hallon


Antal: ca 20 biskvier

GÖR SÅ HÄR:

Mal nötter och mandel i en mandelkvarn eller mixa i en matberedare till fint mjöl (alternativt använd färdigt hasselnöts- och mandelmjöl) . Blanda mandel och nötmjölet med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.

Montera en tyll med rund öppning, ca 0,5-0,7 cm i diameter. Fyll spritspåsen med nötmarängen och spritsa ut 20-25 rundlar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Koka upp och mosa hallon i en kastrull till en slät konsistens. Sila bort fröna och låt sedan hallonsåsen kallna.
Vispa ihop smör med florsocker och vaniljsocker. Blanda sedan i äggulorna en i taget. Tillsätt därefter den kalla hallonsåsen. Det kan till en början se det ut som att krämen har skurit sig men vispa kraftigt så ska den gå ihop.

Ställ in smörkrämen i kylen en liten stund så blir den lättare att hantera. Bred på smörkrämen med hjälp av en sked på undersidan av mandelbottnarna och forma krämen toppigt.

Ställ in i kylen minst en timme.

Smält försiktigt den vita chokladen över vattenbad eller i micron på låg effekt. Doppa smörkrämsdelen av biskvierna i den smälta chokladen. För att göra det lite enklare att få en jämn kant på chokladen så kan man spetsa biskvibottnarna på en vass liten kniv och med hjälp av den doppa ner biskvierna i chokladen.


Strö över frystorkade hallon direkt efter varje biskvi doppats i chokladen.HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Så goda och annorlunda biskvier❤
nouw.com/enitalienareisverige
Fredagskakan
Fredagskakan,
Lite kul att variera mot de traditionella! är själv inte så förtjust i chokladsmörkräm så dessa passar mig bättre i smaken😋
nouw.com/fredagskakan