Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Hallon och lime- dulce de leche tårta

En läcker och frisk tårta med kombinationen av hallon, vit choklad, lime och dulce de leche. Tårtan är fylld med hallonkräm och täckt med en lätt och fräsch marängsmörkräm.

Hur

1.

Tårtbotten- vispa socker och ägg vitt och ordentlig fluffigt (7-10 minuter). Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt sedan till socker och äggsmeten. Rör ihop det snabbt och försiktigt. Häll i en smord form med diameter på 15 cm. Grädda i nedre delen av ugnen.

2.

Hallonkräm- koka de frusna hallonen tills de faller sönder. Hacka chokladen i små bitar och rör ner i de varma hallonen. Ställ krämen att svalna i kylen, det tar några timmar. När krämen ska läggas mellan tårtan vispa grädden och blanda i den i hallonkrämen.

3.

Marängsmörkräm- Vispa det rumsvarma smöret

Ingredienser

2 st ägg

1 dl socker

0,5 dl mjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

150 g hallon

150 g vit choklad

1 dl vispgrädde

4 st stora äggvitor

100 gram strösocker

350 gram osaltat smör

1/2 burk (ca 200 gram) Dulce de leche

3 st lime

1/2 st lime