by Malin Sahlberg

Grillad hallonpaj

Hej hallå!
Fredag och helgen är på ingående, hur härligt är inte det?! Solen och värmen som dök upp igår från ingen stans verkar dessutom stanna så jag ser fram emot sköna lediga dagar. Alltså det här väder skulle jag nog kunna tjata på om hur hur länge som helst, det är ju bara så ljuvligt. Älskar sol och värme.

Igår n��r det var så fint väder passade jag på att gå på fotboll tillsammans med min bror och svägerska. Allsvensk fotboll och sommarvärme funkade riktigt fint tillsammans. Det är lite extra kul att komma in på arenan som litegrann är en del av mitt jobb, roligt att se när allt är igång och det är en massa folk där.

Tog en en promenad tidigare ikväll och jag tror det grillades i princip varenda villaträdgård som jag passerade, det var som ett enda grillos hela slinga som jag gick. För er som tänker grilla nu i helgen så kommer här en perfekt tips på dessert som ni slänger på grillen efter köttet. Smulpaj i foliepaket- enkelt och supergott. En riktig sommardessert.

Kram och fin kväll till er<3


Ingredienser
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g vitchoklad
250 g färska hallon

4 portioner


Gräddning:
Grill- ca 30 minuter
( kolla av lite då och då eftersom det helt beror hur glöden är)
Ugn- 200 grader, ca 25 minuter.


grillad smulpaj

Ingredienser:
Riv eller dela smöret i små delar, blanda ihop det med mjöl och socker till en smulig deg. Grovhacka chokladen och blanda i den i degen. Riv aluminiumfolie i åtta kvadratiska bitar och lägg dem två och två. Fördela hallonen mellan de fyra foliepaketen och fyll sedan på med smuldegen över dem. Vik ihop folien så att det blir ett tätt paket. Lägg på grillen eller skjutas in i ugnen. Servera dem ljumna med lite vaniljglass!
Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer