by Malin Sahlberg

Gräddbullar

Godkväll!
Jag ska alldeles strax ta kväll, ska bara dela med mig av ett recept till er här innan. Tänkte nämligen försöka att få några timmars sömn innan jag ska upp och förbereda tårtan som jag ska lämna på vägen till jobbet. Bottnar är bakade och allt är förberett för montering och garnering imorgon. En kladdkakstårta ska det bli!

Det bästa med bakningen idag var när jag kunde stoppa in alla smutsiga bunkar och mått i diskmaskinen. Som jag har längtar efter diskmaskin här hemma och nu är den slutligen på plats, sån vardagslyx för en som hand diska allt tidigare.

Så ett recept till er var det ju jag tittade in här för, bäst att knapprar ner det på direkten. Ni som följer mig på instagram- Fredagskakan, har ju redan sett vad dagens recept är. Gräddbullar!! Supergott och inte direkt svårt att göra egna- kan verkligen rekommendera att göra dem själv, så värt det.

Kram och god natt<3

Ingredienser
10 st smörgåsrån
50 g vatten
150 g strösocker
75 g glykossirap
100 g äggvita
10 g strösocker

400g mjölkchoklad
Nötkrokant

Alt.
Kokos
Kakao

Gör så här:
Stansa ut 20 st rundlar, 3–4 cm i diameter, från smörgåsrånen med hjälp av ett pepparkaksmått.

Koka sedan upp vatten, strösocker (150 g) och glykossirap till 117 grader. När glykosblandningen når 105–108 grader börjar vispa äggvitor och strösocker (10 g) på högsta hastighet i köksmaskinen. När sockerlagen når 117 grader, ta av den från spisen och häll sockerlagen i en stråle ner i äggvitevispet, vispa under tiden.

Fyll en spritspåse med smeten. Använd en rund tyll och spritsa ut smet på kexbottnarna.

Smält chokladen och doppa sedan bullarna i chokladen. Garnera dem med nötkrokant. (För att chokladen ska bli lite mer lättarbetad går det bra att blanda i en liten skvätt neutral olja)

Vill man inte doppa dem i smält choklad kan man istället blanda ihop kokos och kakao och doppa bullarna i.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer