by Malin Sahlberg

Glutenfritt

God morgon!
Nu är det frukostdags för min del, kokta ägg på kavring och lite kaffe med mjölk till det. Mer än så behövs det inte för att jag ska vara nöjd med morgonmålet. Ska skriva klart en inköpslista innan jag traskar bort till bilen och susar till jobbet. Jag ska baka ett antal tårtor till helgen nämligen så det gäller att bunkra upp med ingredienser inför bakningen. Det ska göras både 50-års tårtor till min farbror som vi ska på fest hos på lördag och sedan ska en av min bästa vänner ha dop för lilla dottern Juni på söndagen så till dem ska jag göra två doptårtor också. Har massa inspiration för bakningen just nu så att ha många tårtor inplanerade nu passar perfekt. Tårtdekorering är absolut ett av min bästa sätt att få utlopp för min kreativitet som bubblar i huvudet.

Jag har satt ihop lite tips på bakverk som är glutenfria, ibland så tycker jag det känns skönt för magen att dra ner lite glutenintaget. Det känns som den får lite mer lugn och ro om jag i perioder undviker det mer eller mindre helt i nån vecka. Ska man dessutom bjuda någon som har riktig glutenintolerans eller allergi så passar ju dessa recept toppen också. Det är ju alltid roligare att kunna bjuda alla gäster på samma fika och inte behöva plocka fram något annorlunda till allergikern.

Ha en härlig onsdag, redan lillelördag idag ju!


Klicka på länkarna under bilden så kommer du direkt till det receptet!

​Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

paulajacobsson
paulajacobsson,
Tack gör tipsen! Min syster klarar inte gluten och jag själv mår bäst utan, perfekt med lite nya recept ☺️
nouw.com/paulajacobsson
Fredagskakan
Fredagskakan,
Kul att du tycker om dem! Ja jag mår också bäst utan men blandar både med och utan gluten i min kost. Ha en fin kväll:-)
nouw.com/fredagskakan
ivaakaevska
ivaakaevska,
Det är inte lätt det där med glutenfritt ibland! Men ibland tycker jag nästan att vissa saker är godare glutenfritt än med gluten ��
Fredagskakan
Fredagskakan,
Nej, glutenfritt kan vara svårt ibland. Jag älskar nötter och mandel så då finns ju många goda recept man kan göra på den typer av mjöler, men att byta ut till glutenfria mjölmixer tycker jag kan vara svårt att få till. Ha en fin kväll:-)
nouw.com/fredagskakan
ivaakaevska
ivaakaevska,
Om du ska baka mjuka kakor som banankaka eller typ tårtor så rekommenderar jag starkt Schärs mjölmix för brödbakning. Det blir jättebra och fluffar till sig så där vackert! Annars kan man använda Lailas vanliga mjölmix till typ cookies och sånt 😊
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack för tipset!! Schärs mjölmix har jag inte testat innan men det ska jag göra😊
nouw.com/fredagskakan