by Malin Sahlberg

Glutenfria frallor

Men hej!
så roligt att du tittar in här, blir på riktigt så glad över alla som gör ett besök på bloggen eller följer @fredagskakan på Instagram, lämnar söta kommentarer, gillar bilder och recepten.

Idag hade jag ett gäng riktigt fina vänner över på frukost och passade på att testa ett nytt recept på frukostfrallor till det. Oftast när jag har frukostbjudningar så gör jag någon form av kalljäst bröd för att inte behöva gå upp mitt i natten och börja baka. Idag gjorde jag en variant av glutenfrittbröd utan jäst så då hann jag med att göra både deg och gräddning på morgonen. Jag hade köpt lite bröd att ha i reserv ifall frallorna inte skulle lyckas, tycker att glutenfritt i bland är svårt att få riktigt bra nämligen. Men när första kommentaren är "det här är det godaste brödet jag någonsin ätit" då känns det som att försöket med glutenfria frallor slog väldigt väl ut.

Receptinspo kommer från boken Eat Clean kokboken, men jag har gjort lite justeringar för att passa min smak.

Ingredienser
3,5 msk fiberhusk
4 dl mjölk
1 dl vatten
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2,25 dl havregryn
2,25 dl rismjöl
2,25 dl bovetemjöl
1 st avokado
olja och frön till topping

Gräddning: 200 grader, ca 45 minuter

12 st frallor

Gör så här:
Rör ihop fiberhusk, mjölk och vatten oordentligt. Låt det stå och svälla i ca 20 minuter så det bildar en gel. Vispa sedan upp blandningen ordentligt, gärna i bakmaskinen eller med en ballongvisp för att få in ordentligt med luft.

Tillsätt därefter olivolja, salt och havregryn och vänd ihop.

Blanda ihop rismjöl och bovetemjöl i en egen bunke och tillsätt sedan nästan allt i degen. Knåda ihop till en deg med händerna och tillsätt mer av mjölet men degen ska vara lite kladdig.

Dela degen i tolv lika stora delar, forma till frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Penla frallorna med lite rapsolja och toppa med solrosfrön eller några andra från. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer