by Malin Sahlberg

Frusen cheesecaketårta

Godkväll!
Receptet som skulle dykt upp igår kommer nu istället. Efter det fruktansvärda som hände i vår fina huvudstad i fredags så blev behovet att umgås med vänner och familj stort. Började egentligen med det redan på fredagen så fort jag fick vetskap om vad som hänt, för då mötte jag upp vänner för en aw. En alkoholfri-variant för mig eftersom jag efter en stund åkte vidare hem till fina vänner och deras helt nya hus för kvällsmat och härligt häng. Alltså huset- helt magiskt säger jag bara!

Min lördag fortsatte i samma anda med flera fikabesök både hos svägerska och underbara vänner för att sedan avsluta dagen med familjen hemma hos bror och svägerska med middag.

Det var en sådan helg som behövdes helt enkelt. Tankarna snurrar ju hela tiden på det som hänt och samtidigt känner jag sådan tacksamheten och lättnad över att alla mina vänner där uppe klarats sig med livet i behåll.

Recept kanske kan få bli Påskdessert hos någon av er? Det är perfekt då det går att förbereda flera dagar före och bara dekorera precis innan servering.

Kram till er, så glad för att ni tittar in här<3Ingredienser
3 st äggulor
1,5 dl strösocker
200 g philadelphiaost

3 dl vispgrädde
2,5 tsk vaniljsocker

3 st äggvitor

ca 10 st digestivkex

Färska bär till dekoration

Gör så här:
Börja med att krossa digestivekexen antingen i en mortel, matberedare eller krossa dem i en påse med hjälp av kaveln. Smöra sedan botten och kanter på springformarna (en ca 8 och en 15 cm i diameter) och täck med de krossade digestivekexen.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och ställ åt sidan. Lägg äggulor, strösocker och philadelphiaost i en bunke och vispa till en jämn smet. Häll sedan grädde och vaniljsocker i en tredje bunke och vispa tills grädden är blir ordentligt tjock.

Blanda sedan först ihop vispgrädde och ostsmeten och rör sedan sist i äggvitorna försiktigt men se till att allt blir blandat. Häll i smeten i formarna och täck med resterande del av de krossade digestivekexen.

Ställ formarna i frysen och låt stå minst 4-5 timmar. Ta fram dem ca 15- 20 minuter innan servering, placera på varandra och garnera med valfria frukter och bär.

Alt. gör bara en våning och använd då en form på 20-24 cm i diameter.

Happy Baking!

/Malin

Gillar

Kommentarer

alvaalarssoon
alvaalarssoon,
Såg gudomligt ut!
nouw.com/alvaalarssoon
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Den är fantastiskt god 😊
nouw.com/fredagskakan
Mirjam Therese,
Alltså denna cheescake ser ju helt otroligt drömmig ut!!
mirjamtherese.blogg.se
Fredagskakan
Fredagskakan,
Helt ärligt så är den nog ännu godare än vad den ser ut ;-p
nouw.com/fredagskakan
matäventyr
matäventyr,
Va god den ser ut!
nouw.com/matäventyr
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack!! Tycker den är supergod, en riktig favorit 😊
nouw.com/fredagskakan
Tahmina
,
Så himla fin! Smälter den fort om man har den i rumstemperatur?
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Jag skulle säga att den smälter lite långsammare än vanlig glass i rumstemperatur men det är klart, den står ju sig inte jättebra längre stund framme. Kram Malin
nouw.com/fredagskakan