by Malin Sahlberg

Frukostfrallor

Hej hopp!
Jag håller på att fixa i ordning mig inför kvällens festligheter, födelsedagsfest väntar om någon timme. Jag laddar med bra musik och lite gott att dricka, skriver till er och sminkar mig- allt samtidigt!

Men innan jag lägger slutfinishen i ansiktet så ska jag dela med mig av ett toppenrecept på frallor till morgondagens frukost. Du gör degen idag och gräddar frallorna imorgon så de är ljumna och helt färska till frukosten. Bättre än så blir det inte!

Ingredienser
25 g jäst
4 dl kallt vatten
1,5 tsk salt
1 msk honung
1 dl rågmjöl
7-8 dl vetemjöl

Gräddning: 250 grader, ca 10 minuter

Gör så här:
Kvällen- smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda så jästen löser upp sig. Blanda sedan ner salt, honung, rågmjöl och hälften av vetemjölet och blanda ihop. Tillsätt sedan resten av vetemjölet. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylskåpet över natten.

Morgonen- ta fram degen från kylskåpet och häll ut den på en mjölad bänk och knåda snabbt ihop den. Klipp sedan ca 18 lika stora delar och fördela dem på två bakplåtspappersklädda plåtar. Täck med bakduk och låt dem jäsa i ca 25 minuter medans ugnen blir varm. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Klart för frukost!

Happy Baking!
/Malin

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

MATILDA,
mums 😃
matildays.se