by Malin Sahlberg

Fläderglass

Hej på er!
Hur har ni haft det i midsommar? Jag har haft det hur bra som helst, kanske rent av bästa midsommarhelgen hittills. Firande med bl.a.. familj ,farföräldrar, farbröder,fastrar och släkt från Australien och Gran Canaria som är på besök i Sverige. Det blev ett underbart och härligt firande tillsammans med dem på midsommarafton där jag tror vi prickade in alla tänkbara traditioner med allt från sill och nubbe till midsommarstång, jordgubbar och dans till dragspel. Det ända som inte var riktigt enligt tradition var väl vädret, det var strålande sol, alltså inget springande med maten fram och tillbaka mellan ute och inne för att parera regnskurarna. Men det är en tradition jag gärna kringgår, det får väldigt gärna vara soligt och varmt istället.

På lördagen blev det en tripp till sommarhuset och sen på söndagskvällen möte vi upp delar av släkten igen för en trevlig stund på puben. En bra avslutning på en härlig helg.

Hoppas att ni alla har haft en lika härlig helg!

Ett recept ska jag ju också knappra ner till er och inte bara svammel om min midsommarhelg! Nu har jag gjort fläderisglass. Kanske enklaste receptet jag någonsin testat, att göra egen isglass kan ingen misslyckas med. Saft, vatten och glassformar, sen är det klart!


Midsommar 2016

Ingredienser
4 dl koncentrerad flädersaft
2 dl vatten

6 st pinnglassar
(beroende på hur mycket formarna rymmer)

Gör så här:
Blanda saften och vattnet, häll i det pinnglass-formar, och stoppa i en pinne i varje glass. Ställ in dem i frysen i några timmar, gärna över natten för att vara säker på att de är ordentligt frysta.

Klart!!

​Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Cecilia,
Så gott. Älskar fläder
www.cavegirl.se
Fredagskakan
Fredagskakan,
Fantastiskt gott!! Har man dessutom tillgång till fläderblommor och kan göra egen saft så
blir de nog extra goda:-)
nouw.com/fredagskakan
GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Fredagskakan
Fredagskakan,
Verkligen, så goda! Kan rekommenderas:-)
nouw.com/fredagskakan