by Malin Sahlberg

Farmor Gunnels sockerkaka

God kväll i stugorna!
Veckan första jobbdag är avklarad och trots att dagen varit rätt lugn så känns det som det får bli en tidig kväll för min del. Tror tröttheten kommer från helgens jobb på lantstället. Det revs tapeter, kopplades diskmaskin och kördes in massor av ved. Den där veden känns i ryggen idag kan jag säga, det får bli bättring på gymbesöken för måste tränas både de ena och det andra för att slippa träningsvärk av minsta lilla...

Det var inte bara jobb i helgen, lite bakning hanns det också med. I huset på landet finns den största receptskatten, gammelfarmors recept. Så till fikat i söndags så vispades farmor Gunnels sockerkaka ihop, och självklart är den hur god som helst. Jag är inte den som är den utan delar självklart med mig av receptet.

Ingredienser
2st ägg
225 g socker
50g smör
165g vetemjöl
2tsk bakpulver

2msk vaniljsocker
1kkp mjölk (ca1,5 dl)

Gräddning: 200g, ca 35 minuter

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ordentligt så det blir pösigt. Tillsätt smöret under vispning. Sikta ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver växelvis med mjölken ner i äggsmeten. Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform och grädda i mitten av ugnen. Stjälp upp på ett fat efter gräddning.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

minegenadress
,
Hur mycket är en kkp mjölk?
Fredagskakan
Fredagskakan,
Det är ju lite lurigt när det är kaffekoppsmått, men ca 1,5dl hade jag i 😊
nouw.com/fredagskakan