by Malin Sahlberg

Enklaste jordgubbstårtan

Hola!
Sommar, sol och semester- inte mycket att klaga på, eller rättare sagt inget alls att klaga på!

Idag har det varit födelsedagskalas här på lantstället. Lillkusinen ;) blir 18 om några dagar och några till har eller ska fylla snart. Och inget kalas utan tårta och framförallt inget sommarkalas utan jordgubbstårta :) Jag gjorde en väldigt enkel och snabb variant av jordgubbstårta som blev väldigt uppskattad. Receptet kommer här nedan! Passa på att göra den så länge det finns härliga svenska jordgubbar, det verkar vara slutspurten på många håll för dem nu.

Kram och godnatt<3

INGREDIENSER

Tårtbotten
4 st ägg
strösocker
vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Gräddning: 175 grader, ca 30 minuter

Fyllning
0,5 l jordgubbar
ca 0,5 dl kondenserad mjölk (sötad)

Dekor
2-3 dl vispgrädde
bär

GÖR SÅ HÄR:

Tårtbotten
Ta fram tre stycken likadana glas och knäck äggen i det ena. Mät sedan upp lika stor mängd mjöl och socker i vardera glas som äggen.

Vispa ägg och socker så det blir ordentligt fluffigt och vitt. Blanda ner bakpulvret och vaniljsockret i mjölet och vänd sedan ner det i äggvispet och blanda väl.

Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 20-22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 25-30 minuter.

Fyllning
Skölj och ansa jordgubbarna. Dela dem i bitar och mossa dem med gaffel. Häll på den kondenserade mjölken och blanda ihop. Mängderna beror lite på hur saftiga bären är, det är bra om fyllningen inte blir allt för lös då blir det svårt för tårtan att hålla ihop.

Montering
Dela tårtbotten i tre lika tjocka delar. Lägg en av delarna på ett fat och fördela sedan hälften av fyllningen på. Lägg på en del av tårtbotten över fyllningen och sedan resten av fyllningen. Avsluta med sista delen av tårtbotten.

Vispa grädden lagom tjock och täck hela tårtan. Dekorera med med bär.

Tips: Det går bra att baka tårtbotten dagen innan servering. Vill man förbereda den ännu tidigare bör den frysas emellan.

Fyll gärna tårtan några timmar innan servering så hinner den safta till sig ordentligt :)


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Men så gott och så fin 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla! Jordgubbstårta är ju så gott:-)
nouw.com/fredagskakan
sandrapalmersjo
sandrapalmersjo,