by Malin Sahlberg

Enklaste jordgubbstårtan

Hej!
Så skönt det är med långledighet, känns väldigt lyxigt att bara jobba två dagar denna veckan och sedan vara ledig i fyra. Skulle lätt kunna vänja mig vid denna typen av veckor! Jag åkte ner till lantstället igår eftermiddag, det är fortsatt renovering som står på schemat här nere.

Idag fyller min pappa år så till förmiddags fikat skulle han ju givetvis få tårta. Men jag hade lite dåligt med både tid och bakredskap här i stugan så det fick bli en tårta i sin enklaste form, jordgubbstårta i form av rulltårtstubbe. Ibland är det inte fel att kunna slänga ihop en tårta på ca 30 minuter från det att man börjar baka tills dess att den är klar att servera. Skönt att inte krångla till det för sig alla gånger man ska baka en tårta. Jag hade i hemmagjord jordgubbssylt i min rulltårta, men där går det ju att ta vilken sylt, curd eller smörkräm som helst. Det är bara välja vilket man föredrar bäst!

Detta recept får bli mitt bidrag till månadens sötsak med temat lätt som en plätt!

Ingredienser:

3 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl


2-3 dl sylt
3 dl grädde
bär (till dekoration)

Gräddning: 225 grader, ca 5 minuter

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan mjölet och bakpulvret och blanda ihop. Bred ut smeten jämt i en bakplåtspappersklädd långpanna och ställ in i ugnen. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med utstrött socker på. Bred sedan på sylten, ta lite mindre på kortsidorna som blir start och stopp på rullen sedan. Rulla ihop kakan från kortsida till kortsida så tajt som det går och rulla in den i ett bakplåtspapper. Lägg den att svalna. Vispa grädden lagom hårt och bred ut det över den svalnade rulltårtan. Dekorera med bär, sen är den färdig att servera!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer