by Malin Sahlberg

Enklaste Chokladsåsen

Godkväll i stugorna!
De ljumna sommarkvällarna håller i sig och vi kan bara hoppas att de fortsätter på samma sätt över midsommarhelgen. Det är bara njuta av varje dag med sol och värme, vi bor ju i Sverige så det kan som bekant svänga snabbt när det kommer till sommarvädret.

Något annat som det gäller att njuta av så länge det vara är de svenska jordgubbarna. Här i Jönköpings säljs de näst intill i varje gathörn känns det som så det slinker nog med minst en liter hem varje dag. Måste köpa hem ett större parti de närmsta dagarna så jag kan göra årets laddning av jordgubbssylt. Tror det bara finns en stackars burk kvar i frysen sedan förra året.

Jordgubbarna är absolut goda att äta bara som de är men något riktigt somrigt är ju att äta dem tillsammans med glass. Jag kokade ihop en riktigt goda och superenkel chokladsås att toppa jordgubbar och glass med och så ljuvlig den kombinationen är! Jag använde mojitoglassen som jag hade i frysen och det blev ännu godare än den traditionella vaniljglassen. Limesmaken gifte sig så fint tillsammans med jordgubbarna och chokladen- a match made in heaven!

Chokladsås


Ingredienser
1 dl kakao
2 dl strösocker
3 dl vatten

Ca 4 portioner


Gör så här:
Blanda ihop alla tre ingredienser i en gryta och koka upp under omrörning. Låt såsen koka ihop ca 5-10 minuter så den tjocknar. Rör då och då så det inte bränder fast i botten av grytan. Låt den svalna helt eller delvis innan servering.

Såsen håller någon dag i kylskåp, i fall det mot all förmodan skulle bli något över ;-p


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer