by Malin Sahlberg

Enkla bullar

God kväll!
Är det så att ni är många som har förberett er inför första jobbdagen imorgon på några veckor nu ikväll? Jag har ju sen semester så för egen del är det två veckor kvar innan det är dags för vardagen igen. Så ni får stå ut med att jag tjatar på om mina lediga dagar helt enkelt ytterligare ett tag.

Just nu är jag hemma i stan för att förbereda inför kommande helg då jag har spännande bakrelaterade projekt både lördag och söndag. På lördag är det dags för min första photo shoot tillsammans med Jessie (instagram @photoartbyjess). Att få en jobba med en proffsfotograf ska bli så inspirerande, ska försöka suga åt mig så mycket tips det bara går så jag kan få till bättre bilder här inne. Ni kommer i vilket fall få ett gäng inlägg framöver när det är Jessies bilder till mina recept så även om inte jag lyckas utveckla min fotografering så få ni en del inlägg med riktigt fina bilder.

Ett recept kommer såklart även till detta inlägg, enkla bullar med mandelmassefyllning blir det. Dessa knådade jag ihop går. De fick fint betyg av fikagästerna och jag smakade själv på en och var riktigt nöjd med detta recept. Man kan tänka på att det är en typ av bulle som helst ska ätas samma dag som de bakats, så det är bra att det bara blir runt 15 st på receptet.

Kram på er!

(Ingredienser
25 g jäst
1,5 dl mjölk
0,75 dl vit sirap
1 st ägg
125 g smör (rumsvarmt)
6-6,5 dl vetemjöl

Fyllning
100 g mandelmassa
50 g smör (rumsvarmt)

ägg till pensling

Gräddning: 250 grader, ca 6-8 minuter

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och blanda ut den med mjölken (kylskåpskall). Rör sedan sirap, ägg och smöret i mindre klickar. Blanda sedan ner mjölet lite i taget och arbeta lätt ihop det till en smidig deg. Täck över bunken med en bakduk och låt degen jäsa i ca 10 minuter.

Riv mandelmassan grovt och blanda ihop med det mjuka smöret. Dela degen i 15 lika stoa bitar och lägg dem i bull- eller muffinsformar. (Man kan gärna grädda bullarna i en muffinsplåt för att hålla fin form på dem) Gör en ordentlig grop i varje bulle och klicka i fyllning där i. Låt sedan bullarna jäsa i ca 45-55 minuter under bakduk. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det. Strö eventullet lite pärlsocker över varje bulle. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter så de får fin färg.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer