Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Enkel saffransbulle med vaniljkräm

Recept på saffransbullar med vaniljkräm

Hur

1.

Börja med vaniljkrämen om du kokar egen så den hinner blir klar. Det går ju såklart att vispa ihop marsankräm om vill det istället, då går det ju en lite fortare och hinns med när degen jäser första snabba gången.

2.

Vaniljkräm- Blanda ihop äggulor, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp vaniljmjölken under omrörning och plocka sedan upp stången. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm upp på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Passa så att det inte börjar koka. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta direkt på krämen och låt den svalna i kylen.

3.

Degen- Smula ner jästen i en bunke och blanda ut den med mjölken (kylskåpskall). Rör sedan sirap, ägg, saffran och smöret i mindre klickar. Blanda sedan

Ingredienser

6 st äggulor

1,5 dl strösocker

0,75 dl maizena

1 st vaniljstång

3,75 dl mjölk

30 g osaltat smör

25 g jäst

1,5 dl mjölk

0,75 dl vit sirap

1 st ägg

1 st kuvert saffran

125 g smör

6-6,5 dl vetemjöl

lite smör

lite strösocker