Fredagskakan - Malin Sahlberg - Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

Fredagskakan

Malin Sahlberg - En söt blogg med inspiration till fredagskakan och elvafikat så väl som kalas och andra festliga tillfällen!

back-button
Fredagskakan

Fredagskakan

Picture of the author

Chokladmaränger med glass


Sommarfesternas tid är nu!

Skolavslutningar, student, midsommar och säkert en massa födelsedagar också så firas i de närmaste. Bästa desserten är då den som kan förberedas i förväg och bara tas fram snabbt och smidigt lagom till kaffet ska serveras. 

Så här har ni ett starkt tips från mig på vad som kan bjuda på vid tillfällena- chokladmaränger med glass!


Hur

Gör så här

1.

Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sedan ner socker (2 dl) och kakao. Dela marängsmeten i 8 stora muffinsformar och grädda i mitten av ugnen. Ställ marängerna att svalna.

2.

Tryck ett hål i mitten av den svala marängen och spritsa ner glassmeten i alla marängerna. Täck bakelserna med plast och ställ i frysen i minst 2 timmar.

3.

Ta fram bakelserna ca 10 minuter innan servering och garnera med bär och grädde. Njut!

Glass

1.

Vispa äggulorna ordentligt och tillsätt sedan socker och vaniljsocker i smeten. Vispa grädden i en egen bunke och vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden tills det är ordentligt blandat.

Ingredienser

Ingredients

3 st äggvitor

2 dl strösocker

2,5 msk kakao

Glass

3 st äggulor

1,5 msk vaniljsocker

2 dl vispgrädde

2 msk strösocker

Topping

vispgrädde

jordgubbar