by Malin Sahlberg

Double Chocolate Macadamia Brownies

Hello Monday!


Äntligen har jag lyckats få ihop ett recept på the ultimate macadamia brownie:) mååånga försök senare är lyckan rätt så total när jag lyckades få till brownien nära nog exakt så bra som den jag åt i Yeppoon, Australien. Vi åt både frukost och lunch vid några tillfällen på ett mysigt ställe som heter Flour i lilla Yeppon och där åt jag vid i alla fall två tillfällen en magisk brownie med macadamianötter och massa choklad. När vi kom hem i januari så skickade jag iväg en fråga om jag möjligtvis kanske kunde få receptet av dem men icke. De ville inte dela med sig utan tyckte jag skulle komma oftare och fika hos dem... att det är ca 24 timmar flyg, enkel resa verkade de inte se som ett problem med just att hälsa på ofta...

Men eftersom jag fyllde resväskan med macadamianötter på vägen hem så har jag experimenterat med olika brownierecept för att få ihop detta. SÅ låt mig presentera lycka och kärlek i form av en kaka- macadamiabrownien!

Får ni inte tag på macadamia (finns dock i de flesta matbutiker) så går det fint att byta ut dem mot valnötter eller pekannötter tillexempel!

INGREDINSER


1,75 dl mjöl
0,25 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
0,5 msk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
100 g smör
2 msk vatten
2 st ägg
200 g mörk choklad (70%)
125 g mjölkchoklad
1,5 dl macadamianötter

Gräddning: 175 grader, ca 40-50 minuter


GÖR SÅ HÄR:
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunken, ställ åt sidan.

Hacka den chokladen grovt (alt. använd chokladknappar). Lägg, smör, vatten och strösocker i en kastrull och smält ihop på låg värme på spisen. Ta av kastrullen från värmen när smöret är helt smält och rör ner all den mörka chokladen och 2/3 av den ljusa. Blanda så chokladen smälter helt.

Käck i äggen, ett taget i chokladsmeten och rör så det blandas ordentligt. Blanda sedan ner mjölblandningen i chokladen och vänd ihop till en slät smet.

Grovhacka nötterna och rör ner dem i smeten. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20x20 cm) och strö över resten av chokladen. Grädda i ca 40-50 minuter. Låt brownien svalna och skär sedan upp den i jämnstora bitar.

Klart att njuta!HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Nina
,
Var ska 1/3 av mjölkchokladen som är kvar i?
Fredagskakan
Fredagskakan,
Oops, det hade visst glömt att skriva ut. Den ska vara på toppen av smeten och strös över innan gräddning😊
nouw.com/fredagskakan