by Malin Sahlberg

Citronpannacotta

Hello!!
Fredagkväll och helgen är här. Två späckade dagar väntar med sol-spa, tjejmiddag och riktigt mycket kompishäng. Kommer bli en fantastisk helg, det känner jag redan nu. Lite bakning och fix hemma ska jag också hinna med tänkte jag. Hade inte varit fel om det gick att få några timmar extra på varje dag, det är aningens tajt att hinna allt jag vill.

I torsdags så hade jag och tre av mina fina vänner, som jag tidigare jobbade med, en riktig myskväll hemma hos mig. Ungefär ett halvår för sent fick vi äntligen möjlighet att fira Christine som fyllde jämnt i höstas. Vi åt smörgåstårta och såklart när det är hemma hos mig, dessert, en citronpannacotta med lemoncurdbotten. En fräsch variant av pannacotta som annars lätt blir lite mastig. Vi satt hela kvällen och pratade och framför allt skrattade, tankade så mycket energi denna kvällen. Helt klart en bättre torsdag.

Kram och godnatt!

Ingredienser
2st citroner
1 dl gelesocker
5 dl vispgrädde
1-1,5 dl lemoncurd

Hallon och mynta till dekoration

6st portioner

Gör så här:
Täck botten på portionsskålarna med ett lager lemoncurd, ställ dem sedan åt sidan. Riv skalet från citronerna och blanda ihop det tillsammans med grädde och gelesocker i en kastrull. Koka upp det och låt koka i ca 1,5 minuter. Sila gräddblandningen och fördela den sedan jämnt i skålarna. Ställ dem i kylen i minst 2 timmar innan servering. Dekorerar med bär innan servering. Klart!

De kan med fördel förberedas dagen innan de ska serveras:-)

Happy Baking!

/Malin

Gillar

Kommentarer