by Malin Sahlberg

Citronglass

God morgon!
Efter några dagar i stan så åkte jag ner till landet igår för lite mera renovering, the never ending story. Fast det är faktiskt väldigt kul att hålla med alla dessa projekt i huset.

Igår kom min farbror och faster till oss här på landet, trevligt med besök. De hade med sig en bakad cheesecake till fikat, den var supergod! Den första bakade cheesecaken som jag verkligen tyckte var god. Ska kolla upp receptet och dela med mig tror jag allt.

Till efterrätt efter middagen hade jag förberett en glass. Var sugen på att testa någon form av glass ned citron. Testade för ett tag sedan en glass med citronsirap men den blev inte riktigt som jag tänkt mig. Nu gjorde jag istället en glass med Lemon Curd varvat i smeten. Det blev riktigt gott så här kommer how to för er som blir sugna att test!

Ingredienser
Glassmet
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk ( 397 g)

Lemoncurd
2 st citroner- ( juicen, ca 115 ml)
4 st äggulor
60 g smör
2 tsk rivet citronskal
75 g socker

Räcker till ca 6 personer

Gör så här:
Börja med att göra lemon curden.
Lägg alla ingredienserna i en värmetålig skål och placera den över en gryta med kokande vatten. Vispa under hela tiden och ta sedan av skålen från värme när det börjar tjockna. Det tar ca 10 minuter. Lägg sedan plast över curden, ner på den så det inte bildas skin. Ställ den kallt så den svalnar.

Gör sedan glassmeten, vispa grädden så den blir rätt så fast. Vänd ner den kondenserade mjölken och vaniljpulvret så att det blir en slät kräm. Bred ut en tredjedel av glassmeten i en form, häll sedan på knappt hälften av lemon curden över glassmeten och varva sedan glassmet och lemon curd. Avsluta med glassmet överst. För dekoration kan man värma knappt en matsked lemon curd lite i micron och ringla på toppen.

Täck formen med plast och ställ sedan i frysen ca 5 timmar. Ta fram ungefär 10 minuter innan servering så den mjuknar lite. Krossa lite maränger på toppen.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer