by Malin Sahlberg

Citron och mintkaka

God kväll!
Dags att förbereda lite inför morgondagen, fixa matlåda och planera kläder för att undvika "jagharingetatttapåmig" panik imorgon, men innan det så uppdaterar jag här med en variant på sockerkaka. Hade tänkt göra det igår kväll, men jag var hundvakt och passade på att mysa med pälsbollen Cornelis istället. Fin fint sällskap som nog kanske vaktade mig mer än jag honom då han låg innanför dörren och morrade åt grannarna som gick i trapphuset.

Sockerkakan som är dagens recept smaksatte jag med citron och pepparmintsolja. Jag smakade inte av den själv utan skickad den med min svägerska till hennes jobb. Men recensionen jag fått ger den höga betyg.

Ingredienser
100 g smör
3 dl strösocker
3 st ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 citron- rivet skal
1,5 dl mjölk
0,5 tsk pepparmintsolja

Gräddning: 175 grader, c 35-40 minuter


Gör så här:
Börja med att vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret, blanda i mjölken och rör ner blandningen i äggvispet. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Tillsätt till sist citronskalet och pepparmintsoljan. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i nedre delen av ugnen. Stjälp upp kakan på ett fat efter gräddning och dekorera den med florsocker när den svalnat innan servering.

​Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer