by Malin Sahlberg

Citron cupcakes

Hej hallå!
Hur din helg varit? Här har den varit rätt så lugn, har lagt mest tid på att baka och försöka hitta bästa sättet att organisera köket på. Flyttar runt, rensar och strukturerar bland alla bakprylar. Så mycket saker, så liten yta och då har jag ändå verkligen rensat ut allt som inte behövs och som jag hade onödiga dubbletter av. Men en tur till Ikea kanske hjälper lite, tänker att bra förvaringslådor förhoppningsvis ger lite bättre möjligheter till ordning och reda. Fixar inte röran som nu lätt uppstår när jag bakar och saker inte är lättåtkomliga.

Men nu bortser vi från kökskaoset och fokuserar på vad som bakades istället. Idag var det bland annat cupcakes, alltså vaniljmuffins med citronfrosting. Söt men fräscht och kanske med lite vårlängtan i bilderna även om den lär dröja eftersom snön verkligen har intagit Jönköping sen några dagar tillbaka. Men då kan det ändå känns fint att kunna avnjuta lite vårigt fika så länge som vintern är kvar.

Ha en skön söndagkväll<3
kram

INGREDIENSER

-muffins-
2st ägg
2dl socker
100g smör
1dl mjölk
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver (alt 3-4 tsk vaniljsocker)

Gräddning: 200 grader, ca 8 minuter


-frosting-
200 g smör (rumsvarmt)
5 dl florsocker
2 st citroner (skalet)
ev. lite varmvatten


12 stora eller 24 små muffins


GÖR SÅ HÄR

-muffins-
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen. Häll upp i muffinsformar och grädda mitt i ugnen.

-smörkräm-
Vispa upp det rumsvarma smöret så det blir ljust och fluffigt. Tillsätt florsockret och det finrivna citronskalet. Fortsätt vispa så allt blandas ordentligt och det är en riktigt luftig smörkräm.

Montera en tyll i en spritspåsen och fyll med smörkrämen. Spritsa på krämen på den kalla muffinsen och dekorera eventuellt med strössel, citronmeliss eller sockerblommor.HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

weddingbycarro
weddingbycarro,
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229