by Malin Sahlberg

Citron cookies

Hej!
Det blev visst lite längre mellan inläggen än vad jag hade tänkt mig. Men jag var en lång helg i Stockholm så det blev inget bakat då som det annars brukar bli på helgen. Det var fantastiska dagar med fin fina vänner. Huvudstaden visade sig från sin underbaraste vårsida, så båtturen ut till Djurgården och en lång brunch där ute var ljuvligt. Får nog allt bli en resa upp till Stockholm snart igen!

Nu kommer det ett recept på citronkakor med kardemumma. Jag har testat receptet flera gånger och ändrat och haft mig för att få till dem. Tredje gången gillt så verkar det som jag fick till det både när det gäller konsistens, utseende och smak. Kombinationen med citron och kardemumma är alldeles fantastisk, den har nog seglat upp på min topp tre av smakkombinationer. Älskar den! Det är en lätt kaka som känns lite vårig och kanske kan få vara en kaka till påskfikat.

Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
1,5 tsk bakpulver
125 g smör (rumsvarmt)
2,25 dl socker
2 st ägg
0,´75 tsk vaniljpulver
4 st citroner
1 dl florsocker

Ca 25 st kakor

Gräddning: 175 grader, ca 6-7 minuter

Gör så här:
Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver, vaniljpulver och det rivna citronskalet i en bunke. Vispa upp det rumsvarma smöret och tillsätt sedan sockret och vispa in det ordentligt. Tillsätt sedan äggen ett i taget i smörblandningen och vispa tills att det går ihop. Häll efter det i de torra ingrediserna och rör ihop. Ställ sedan smten kallt i 30- 40 minuter. Ta fram smten och gör små bollar av den och rulla dem ordentligt i florsockret. Lägg dem på en plåt och grädda i mitten av ugnen.


Tips:
Det är bra att inte lägga bolarna för tätt på plåten eftersom de flyter ut en del. Jag lade nio på en plåt, det var rätt lagom.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer