by Malin Sahlberg

Chokladtryffel med ädelost

God morgon!
Hoppas allt är fint med er. Själv har jag umgåtts med fina vänner i princip varje dag det senaste så det kunde inte vara bättre. Kvalitetstid med vänner är bästa sättet att fylla på energin, jag måste ha de absolut bästa vännerna man kan ha. De är fantastiska rakt igenom hela bunten.

Dagens recept är på tryfflar med ädelostgömma, en spännande kombo som var överskande gott. Spännande med ädelosten som bryter av den mastiga tryffeln. Kan verkligen rekomendera er att testa!

Nu ska jag dra iväg på Luciafirande. Ha en härlig fredag!

Ingredienser
1 dl vispgrädde
250 g choklad
0,5 dl florsocker
75-100 g ädelost
10 pepparkakor

Ca 30 tryfflar


Gör så här:
Koka upp grädden i en kastrull. Dela chokladen i mindre bitar och rör ner i den varma grädden så att chokladen smälter. Sikta ner florsockret i gräddblandningen och rör ihop allt till den slät smet. Ställ tryffeln kallt i minst två timmar så den stelnar. Krossa pepparkakorna i en matberedare till fint smul. Dela osten i små bitar och forma till dem något. Ta knappt en msk tryffel och tryck ut, lägg en bit ost i mitten och rulla ihop tryffeln så den täcker osten. Rulla tryfflarna i pepparkakssmulorna. Låt dem stelna i kylen innan servering.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer