by Malin Sahlberg

Chokladsalami

Hej!
Här kommer ytterligare ett recept på godis som passar fint till julens dessert- och gottebord. Det är superenkelt att göra och tar inte lång tid för den delen heller. Sånt är ju väldigt uppskattat i dessa dagar då man kanske har lite för mycket att hinna med.

Detta recept har jag hittat hos fantastiska @photobyvardaxlyx. Har ni inte tittat in på hennes underbara instagramkonto tycker jag ni ska göra det direkt!!

Ingredienser

150 g mjölkchoklad
100 g smör (rumsvarmt)
3 msk kakao
1,5 dl strösocker
5 st digestivekex
100 g nötter och mandlar
florsockerGör så här:
Börja med att smälta chokladen. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt sedan kakaon och den smälta chokladen, blanda väl. Hacka nötterna och mandeln grov samt krossa kexen mellangrovt. Blanda sedan ner det i chokladensmeten och rör ihop. För dela smeten på 3 bitar plastfolie och rulla ihop och forma till tre stycken korvar. Lägg dem i frysen i ca 2 timmar. Ta sedan fram dem och rulla ur dem ur plasten. Sikta florsocker på en bit aluminiumfolie och rulla ihop så korvarna täcks av både florsocker och folie. Slå sedan in korvarna i fint papper- klart att ge bort som en julpresent!

Tips:
använd mjölkchoklad med smak för att variera korvarna. Chokladen med lakrits passar väldigt bra! Även att variera nötterna och mandeln ger olika kul smaker på dem.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

nikelinds
nikelinds,
Vilken rolig ide! Och de blev ju superfina dessutom 😃
nouw.com/nikelinds
Fredagskakan
Fredagskakan,