by Malin Sahlberg

Chokladsalami

Godmorgon!

Dammar av ett av bloggens första julrecept, publicerat för över tre år sedan första gången. Så tänk på att bilderna är lika gamla om ni reagerar på att de inte riktigt hänger med i hur bilderna ser ut numera. Jag hade helt klart fotat på annat sätt om jag fotat detta idag.

Men eftersom det är ett recept på godis som passar fint till julens dessert- och gottebord så tyckte jag det var värt att lyfta en gång till trots dåliga bilder.

Det är superenkelt att göra och tar inte lång tid för den delen heller. Sånt är ju väldigt uppskattat i dessa dagar då man kanske har lite för mycket att hinna med.

Detta recept har jag hittat hos fantastiska @photoartbyjessie. Har ni inte tittat in på hennes underbara instagramkonto tycker jag ni ska göra det direkt!!

INGREDIENSER

150 g mjölkchoklad
100 g smör (rumsvarmt)
3 msk kakao
1,5 dl strösocker
5 st digestivekex
100 g nötter och mandlar
florsockerGör så här:
Börja med att smälta chokladen. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt sedan kakaon och den smälta chokladen, blanda väl.

Hacka nötterna och mandeln grov samt krossa kexen mellangrovt. Blanda sedan ner det i chokladensmeten och rör ihop. För dela smeten på 3 bitar plastfolie och rulla ihop och forma till tre stycken korvar. Lägg dem i frysen i ca 2 timmar.

Ta sedan fram dem och rulla ur dem ur plasten. Sikta florsocker på en bit aluminiumfolie och rulla ihop så korvarna täcks av både florsocker och folie. Slå sedan in korvarna i fint papper- klart att ge bort som en julpresent!

Tips:
använd mjölkchoklad med smak för att variera korvarna. Chokladen med lakrits passar väldigt bra! Även att variera nötterna och mandeln ger olika kul smaker på dem.

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

josefinelouise
josefinelouise,
vilken rolig grej! kanske man ska ge bort i den årliga julkorgen till föräldrarna.. 😊
nouw.com/josefinelouise