by Malin Sahlberg

Chokladkolasnitt med hasselnötter

Godmorgon första semesterdagen!

Fyra veckors ledighet väntar och det ska bli väldigt skönt även om det som alltid är en känsla av rastlöshet som infinner sig så här i början.. Vid varje ledighet behöver jag några dagar för att vänja mig vid det lugna, oplanerade och komma ner i varv.

Igår när rastlösheten kom över mig så passade jag på att röra ihop lite olika degar till kommande recept här. Först att bli klart var dessa chokladkolasnitt med hasselnötter. Ytterligare ett recept i kategorin #fredagskakanssommarfika med goda enkla och snabba recept. perfekt att göra en omgång och bara kunna ställa fram kakburken till förmiddagskaffet.

Ha en skön dag!

INGREDIENSER

200 g smör (rumsvarmt)
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk vatten
100g hasselnötter

Gräddning: 200 grader, ca 10 minuter

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att grovhacka hasselnötterna. Blanda snabbt ihop alla ingredienser förutom nötter till en deg. Enklast är att använda bakmaskin med vinge eller matberedare. Blanda ner nötterna, knåda ihop till en deg och forma till två rullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och platta till degrullarna lite lätt.

Grädda mitt ugnen i ca 10 minuter, skär upp dem i snitt direkt när det kommer ut ur ugnen. Låt svalna på plåten, sedan är det bara att njuta!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer

feliciatingberg
feliciatingberg,
Meen så gott! 😍
nouw.com/feliciatingberg