by Malin Sahlberg

CHOKLADGROTTOR

Hej hej!
Nu så kommer receptet som jag utlovade redan igår, småkakor idag och även småkakor i några dagar framöver. Dessa chokladgrottor med lemoncurdmitt är så goda. En lite kul variant av den klassiska hallongrottan där mördegen fått smak av choklad och hallonsylten bytts till lemoncurd.

Detta var ett av tre recept i boxen Kakfest som jag gjorde för Bakboxen i augusti, de andra två recepten kommer inom de närmsta dagarna för er som inte lyckades haffa recepten via Bakboxen som nu tyvärr är nedlagd.

Nu måste jag verkligen ta kväll från datorn och börja förbereda mig för morgondagens jobb. En riktigt intensiv dag väntar, ska ta emot studiebesök i tre omgångar med ett lite för tajt tidsschema, tur jag har talang för att prata fort ;p

Kram och godnatt

INGREDIENSER

150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0,75 dl florsocker
1 st ägg
0,5 msk kallt vatten
3 msk kakao

Lemoncurd

Ca 30-35 kakor
Gräddning: 175 grader (varmluft), ca 10 minuter


GÖR SÅ HÄR

Blanda ihop alla torra ingredienser i skålen till bakmaskinen eller matberedaren, skär smöret i mindre kuber och blanda ner det. Tillsätt ägget och vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Plasta in chokladmördegen och låt den vila i kylskåpet i 20-30 minuter.

Ta fram degen och dela den i jämnstora delar, (ca 30-35 bitar). Rulla dem till kulor och lägg dem med mellanrum på bakplåtspappers klädda plåtar.Platta till dem lite och gör en fördjupning i mitten. Fyll helighet med lemoncurd, antingen genom att spritsa eller med hjälp av en tesked.

Grädda kakorna i ugnen, ca 10 minuter, 175 grader (varmluft)


HAPPY BAKING!
Malin

Gillar

Kommentarer