by Malin Sahlberg

Chocolate Chip Cookie Cups

Hej hopp!!
Ska strax hoppa in i duschen efter kvällens träning. Det gäller att göra det innan träningsvärken börjar komma smygandes för annars kommer det där steget över badkarskanten att framstå som fullständigt omöjligt...

Men först ska ni få ett recept som jag absolut rekommenderar er att testa nu i helgen. Chocolate chip cookie cups, alltså kakkoppar med chokladbitar! Jag fyllde koppen med lite bär och toppade med fin vaniljglass vilket borde dem till underbara små desserter. Ska göra några varianter med lite andra fyllningar också för kopparna i sig var farligt Goa och kan bara föreställa mig hur goda de skulle vara med andra spännande fyllningar.

Kram och fin kväll till er>3


Ingredienser
75 g smör (rumsvarmt)
0,5 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 st ägg
0,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,25 tsk bakpulver
0,25 dl salt
70 g chokladknappar

Bär och glass till dekoration

Gräddning: 200 grader, ca 6-8 minuter
Ca
18 minikoppar eller 10 större

Gör så här:
Vispa ihop smöret och sockret fluffigt. Tillsätt sedan ägget och låt det gå in ordentligt. Blanda i havregryn, mjöl, salt och bakpulver och rör till en jämn deg. Tillsätt sist chokladknapparna och blanda så de fördelas jämnt. Om degen känns kladdig, ställ den i kylskåpet i 15-20 minuter för att få den mer lättarbetad.

Ta fram en minimuffinsplåt eller en vanlig muffinsplåt. (Smörj groparna om plåten inte är med non-stickbeläggning) Fördela degen i groparna, ca en msk är lagom till minimuffinstorleken. Grädda i mitten av ugnen tills att kopparna få fin färg.

Direkt när de kommer varma från ugnen, gör en liten hålighet i varje kopp. (jag använde en spritstyll som jag virade lite bakplåtspapper runt för att täcka för hålet och sen tryckte ner i kopparna. Låt dem svalna och dekorera sedan med bär och glass precis innan servering.


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer