by Malin Sahlberg

Bullbitar

Hej på er!
En söndag hemma med fix blr det idag. Igår däremot så åkte jag  till i huset på landet, lite mysigt att åka ner dit även nu på vintern. Fast helt klart är det ju så att det är på sommaren den platsen är som allra allra bäst.

Ifredags när jag kom hem från jobbet så fick jag ett ryck och bestämde mig för att baka bullar. Det händer inte ofta, tycker det där med degar är lite bökigt och blir inte alltid perfekt. Men denna gången så blev det faktiskt bra och då delar jag självklart med mig av receptet.

Ingredienser
700 g vetemjöl
300 g mjölk (rumsvarmt)
120 g strösocker
100 g smör (rumsvarmt)
1 st ägg
10 g salt
25 g grovmald kardemumma
30 g jäst

Fyllning
100 g smör (rumsvarmt)
150 g mandelmassa
30 g florsocker

1st ägg för pensla på degen

Gräddning: 225 grader, ca 25-30 minuter


Gör så här:
Smula ner jästen i bunken till bakmaskinen och häll över mjölken och rör ihop, fyll på med smöret och tillsätt sedan de övriga ingredienserna till degen. Låt maskinen arbeta ihop degen ca 10 minuter alternativt knåda degen för hand i en kvart. Låt degen jästa i bunken täckt med bakduk i ca 30 minuter. Riv mandelmassan och blanda ihop fyllningen. Platta ut degen i en form ca 30x40 cm, lägg ett bakplåtspapper i botten om formen inte har non stick beläggning. Fyll en spritspåse med en rund tyll med fyllningen och tryck ner tyllen i degen och spritsa ner så klickar av fyllningar med jämna mellanrum i degen. Vispa upp ett ägg och pensla degen. Sen in i ugnen i mellan 25-30 minuter. Stjälp upp dela bullen på en skärbräda och skär i lagom stora bitar. Pudra lite florsocker över innan servering.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229