by Malin Sahlberg

Blommig påskdessert

Hej!
Måndag igen, helgen har rusta iväg i vanlig ordning. Men det har varit en helg med mycket roligheter. I lördags hoppade jag och en vän in i bilen och åkte upp till Norrköping och fick äntligen träffa våra vänner och deras lilla bebis som föddes på nyårsafton. Så mysigt att gosa med bebisen och bara umgås. Känns allt lite tråkigt att de bor en bit bort, hade gärna haft dem här i närheten. Efter att kommit hem till Jönköping igen så bytte jag bara ressällskap. Lämnade av min vän och hämtade upp svägerskan, så drog vi vidare till lantstället där resten av familjen redan var på plats. Så det blev en del bilkörande för min del i helgen, dryga 50 mil på två dagar hör inte till vanligheterna.

Nu är ju påskveckan här så då tänkte jag dela med mig av ett recept på en fin påskdessert. Den är bäst att förbereda en dag eller två i förväg och det är ju bara ett plus. Det är små mördegsblommor fyllda med lemon curd som serverad med vaniljglass. Lätt och gott- bästa kombinationen!

Ingredienser:
Mördeg
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl

Lemon curd receptet hittar du här

Gräddning: 200 grader, 6-8 minuter

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till mördegen i en matberedare/ bakmaskinen eller på arbetsbänken och arbeta ihop dem till en deg. Lägg degen i en plastpåse eller plastfolie och lägg att vila ca 30 minuter i kylen. Ta fram degen och kavla ut den mellan plastfolie och ta sedan ut blommor med en utstickare. Lägg blommorna i minimuffinsplåten, lägg bladen lite omlott för att få plats. Grädda i ugnen och låt dem svalna ordentligt innan de försiktigt tas ur plåten. Fyll dem med lemon curd, pudra lite florsocker över och servera med vaniljglass.

Tips:
Det är lättare att kavla ut en liten del i taget av mördegen, så det går att ta ut en eller två blommor.
Har man ingen blomutstickare går det lika bra att ta ut en rund del med hjälp av ett glas eller likande.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

ozzypiff,
Åhh ser läckra ut:) var har du köpt dem blomutstickaren?
www.starsinlife.blogg.se
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Blomutstickaren finns att köpa hos bl.a. www.tantfondant.se eller andra sidor som säljer tårttillbehör. Kan vara så att panduro också hR det:-)
nouw.com/fredagskakan