by Malin Sahlberg

Blåbärssnitt

God kväll!!
Jag som trodde att semester skulle innebära mer tid för bakning och blogg och då också komma ifrån sena inlägg precis innan jag somnar. Men nej, det är fullt upp fast att jag inte släpar mig iväg och upp till jobbet på morgonen. Just nu är jag i huset på landet, åkte direkt från Stockholm och hit med bara en timme hemma i stan så jag hann packa om.

Men med skogen som granne här på landet så är det ju rätt givet att baka med bären som börjar mogna där nu. Så i eftermiddags bakade jag blåbärssnitt, det gäller att ta tillvara på dessa ljuvliga bär nu när säsongen äntligen är här igen :-)

Kram och godnatt<3

Ingredienser
125 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 st ägg
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5-1 dl blåbär

Gräddning: 200 grader, ca 8-10 minuter

Gör så här:
Vispa ihop smör och socker så det blir ljust och fluffigt. Rör sedan ner ägget och vispa ihop ordentligt. Blanda sist ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop deg till en deg, plasta in och låt vila i kylskåp i minst en halvtimme så den stelnar något.

Dela degen i två delar och forma två längder. Platta till dem något och gör ett spår i mitten, lägg blåbären på rad i spåret. Grädda dem i nedre delen av ugnen och dela dem sedan i lagom stora snittar innan de svalnat. Klart!

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Kvintettmamman
Kvintettmamman,
Man blir lika sugen på sötsaker varje gång man går in på dina nya inlägg 😊
nouw.com/kvintettmamman
Fredagskakan
Fredagskakan,
Kul att höra, så roligt om jag lyckas inspirera lite😊
nouw.com/fredagskakan
Millasmat
Millasmat,
Vad gott det låter. 😊
nouw.com/millasmat
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Ja de blev väldigt goda:-)
nouw.com/fredagskakan