by Malin Sahlberg

Blåbärskantade brysselkex

Godkväll!
Dags att uppdatera med nytt recept och det är ett smidigt och väldigt gott. Så ni hinner fixa till dessa munsbitar till söndagskaffet.

Brysselkex är efter bondkakor mina favoriter när det kommer till småkakor. Så idag när jag bakade fick jag för mig att jag skulle testa en ny variant av kexen och bytte därför ut det rosa färgade sockret mot ett blåbärspulver. Inte för att vara sån, men det blev väl ändå en riktig hit om jag får säga det själv.

De här kakorna till en kopp riktigt gott kaffe är allt som behövs i fikaväg. Det går jättebra att göra degen några dagar i förväg och sen skära upp och grädda kakorna en liten stund innan man vill äta dem. Men å andra sidan så håller sig mördegskakorn fina länge när de väl är gräddade så där kan man göra som man vill, smidigt eller hur?

Ha en skön lördagskväll<3
kram


​INGREDIENSER

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

4 tsk blåbärspulver


Gräddning: 200 grader, ca 8 minuter


GÖR SÅ HÄR:

Hacka ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla degen till en rulle ca 15-20 cm lång och ca 5-6 cm i diameter. Rulla degen i blåbärspulvret stå det täcker hela degrullen. Plasta i degen och låt den vila i kylen Ica minst 30 minuter.

Ta sedan fram degrullen och skär upp den i centimetertjocka skivor och lägg dem med lite mellanrum på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen så de precis fått lite färg.

Klart!


HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer