by Malin Sahlberg

Blåbärsgrottor

Godmorgon!
Helgens sista dag är här och jag ska strax rulla mot huset på landet för att fixa lite inför min tjejhelg där. Får med mig bra hjälp också då jag ska plocka upp både föräldrarna och mormor nu på vägen så tror jag att i alla fall två av dem kan tänkas sig att hjälpa mig. Misstänker att pappa har andra planer för sin söndag på landet, som mer är åt hållet fortsätta bygga på tillbyggnaden av deras hus. Vi prioriterar så olika ibland ;p...

Blåbär ska det visst finnas rätt så bra av i skogen. Tyvärr inte i min så jag har fått köpa mig några kilon i år och får hoppas på bättre egen skörd nästa sommar helt enkelt. Men det går ju minst lika bra att bak med blåbären även att någon annan har plockat dem så här kommer recept på en klassiker där hallonsylten har fått gett plats åt färska blåbär. Jag tycker verkligen att nästan alla former av bärgrottor blir godare med rena bär istället för sylt. Kakan i sig är ju redan söt så det bryter av fint med bären helt naturella. Men det går såklart att använda blåbärssylt här istället för bara bär. Det är bara en smaksak vad man gillar bäst. Blåbärsgrottor vill iallafall jag utnämna till någon form av sensommarens favoritkaka. En riktigt kaffekaka, för blåbärsgrotta och en kopp kaffe är mer än ljuvligt!

Ha en fin dag<3
kramINGREDIENSER

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 st äggulor

Gräddning: 200 grader, ca 8-9 minuter


GÖR SÅ HÄR:

Hacka ihop smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller bakmaskinen (använd då vingen) och tillsätt sedan äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i jämnstora bitar och rulla dem till bollar, platta till dem något och gör en fördjupning i mitten. Ställ gärna bollarna kallt i ca 20-30 minuter.

Fyll sedan hållet med blåbär och grädda mitt i ugnen så kakorna precis börjar få en gyllene ton.

Klart att njuta!

Gillar

Kommentarer

Marie,
Ohh ostindia är så vackert porslin och så gott det såg ut
sweetwords.se