by Malin Sahlberg

Blåbärsglass a la minuté

Godmorgon!!
Gör ett snabbt inhop här innan jag ska dra iväg mot kontoret. Det lite mer än fullt upp nu och några veckor framöver så det kanske inte blir så långa inlägg utan jag lägger den lilla tid som är över på att ni ska få recept i alla fall. Antar ju att det är just dem som gör att ni kikar in här och inte mitt dravel om vad jag gjort och inte gjort sedan sist.

Hoppas att jag ska lyckas hålla ett inlägg minst varannan dag som är min målsättning även nu de kommande veckorna men skulle de gå en dag extra så är det för att jag har lite bakuppdrag och andra roligheter att dona med i kombination med rätt mycket på jobbet.

Här kommer ett supersnabbt recept på glass. Så gott att mixa till på kvällskvisten och njuta av eftermiddagen. Det tar inte mer än 2-3 minuter från att du plockar fram ingredienserna tills att du kan svalka dig med en len och ljuvlig blåbärsglass. Hur bra är inte det?!

Kram<3

-

Ingredienser
1 dl vispgrädde
125 g blåbär (djupfrysta)
0,5-1 msk florsocker

Ca 2 portioner

-


Gör så här:
Häll alla ingredienser i en mixerskål och mixa med stavmixern till en slät sorbe-liknande glass. (Eller andvän matberedaren med knivinsattsen.) Smaka av och tillsätt eventuellt mer av någon ingrediens för att få bästa smak!

Servera i portionsskålar och toppa med lite färska blåbär.


-
Happy Baking!
/Malin
-

Gillar

Kommentarer

amandamyrer
amandamyrer,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229