by Malin Sahlberg

Blåbär- & marängsnitt


Hej hej!
Nytt inlägg och nytt recept kommer här lagom till helgen! Snittkakor med blåbärssylt och ett täcke av maräng. Ni hör ju, det är kanske det lyxigaste vi hittar i småkakeväg. För det här är inte bara en vanlig torr kaka, utan den här godningen är som småkaka 2.0. Perfekt att servera till kalaset, förmiddagsfikat eller om jag ska vara ärlig, precis när som. En kopp kaffe och en liten marängsnitt sitter nog egentligen aldrig fel.

Kram och sov så gott<3


INGREDIENSER

-mördeg-
150 g smör
2,5 msk strösocker
3 dl vetemjöl

-blåbärssylt-

-maräng-
2 st äggvitor
2 dl strösocker


Gräddning: 200 grader, ca 10+5-10 minGÖR SÅ HÄR:

Blanda ihop alla torra ingredienser i skålen till bakmaskinen eller matberedaren, skär smöret i mindre kuber och blanda ner det. Mixa snabbt ihop till en deg.Plasta in degen och låt vila i kylskåp i ca 20-30 minuter.

Dela degen på två. Rulla ut den till två längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till litegrann och gör sedan en liten fördjupning där fyller med sylt.

Grädda kakorna i ugnen, ca 10 minuter, 175 grader (varmluft) tills dem börjar fått gyllenbrun färg.

Vispa marängen under tiden. Börja med att Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite då och då och vispa på hög hastighet till en fast maräng.

När kakorna är klara, skär i jämna snittar och spritsa över maräng på varje. Ställ sedan tillbaka kakorna in i ugnen i ca 5-10 min tills marängen blir hård och fått lite färg.

HAPPY BAKING!
/Malin

Gillar

Kommentarer