by Malin Sahlberg

Baguetter

Hej hopp!
Lite ynklig Fredagskaka som skriver idag, misstänkt inflammation vid ena visdomstanden är inte att leka med alltså. Känns som halva ansiktet är uppsvält och jag kan knappt tänka på något annat den den pulserande smärtan... buhu! Nä nu ska jag inte gnälla mer, det är inte direkt synd om mig för lite tandvärk har ju ingen dött av.

Något roligare är i alla fall dagens recept, första baguettereceptet här på bloggen tror jag allt. De är väldigt enkla att göra och blir riktigt goda. Perfekt frasig i skorpan och med ett luftigt och gott inkrom. Precis som jag vill ha mitt bröd så dessa kommer bakas fler gånger helt klart!

Hoppas ni mår bra och att vardagslunken inte känns allt för jobbig nu efter de lediga helgerna:-)
Stor kram

Ingredienser

50 g jäst
11 dl vetemjöl
0,5 l vatten
2 msk honung
2 tsk salt

Gräddning: 250 grader, ca 15 minuter
4 st baguetter

Gör så här:
Lös upp jästen med salt, honung och vattnet. Tillsätt sedan mjölet börja med 9-10 dl och blanda ihop ordentligt till sätt ev. de sista mjölet om degen känns lös. Fortsätt att arbeta degen i ca 10-15 minuter en köksassistent för att utveckla bra glutentrådar. Jäs degen till dubbel storlek, minst 45-50 minuter.

Dela sedan degen i 4 jämna delar och vrid degen till fina baguetter och pudra rikligt med mjöl över dem. Jäs baguetterna i ytterligare 20 minuter under bakduk.

Värm därefter ugnen till 250 grader och baka sedan baguetterna i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna. Låt de nybakade bröden svalna något innan de skärs upp och serveras!

  • Bröd

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Åhh vad gott 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
Fredagskakan
Fredagskakan,
Eller hur! Nybakat bröd är ju så gott 😊
nouw.com/fredagskakan
josefineemilia
josefineemilia,
Men så gott det ser ut!
nouw.com/josefineemilia
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack! Älskar nybakat bröd 😊
nouw.com/fredagskakan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229