by Malin Sahlberg

Äppelskörd

Godkväll!!
Ibland händer det saker runt en i livet som gör att allt runt en bara skakas om och man får fundera på vad som är viktigt och värt att lägga tid och energi på. Blicken lyft och man får perspektiv på saker och ting,något blir helt obetydligt och annat ges större plats. Idag har jag återigen spenderat några timmar på sjukhuset, denna gången hälsade jag på en av mina absolut bästa vänner som akut blivit allvarligt sjuk. Kan nog säga att min sjukhusskräck är botad efter den senaste veckan, efter att jag varit där fem av sju dagar för att först vara hos pappa och nu bestie. Känns som att kroppen inser att det inte är läge att ge vika för obehagskänslan som kommer när jag går genom dörrarna på sjukhuset och doften slår emot mig. Focus på vad som är viktigt helt enkelt.

Jag har en del nya kul recept som jag bakats och fotat men har inte riktigt energi och tid idag att bjuda på något av dem så tills att jag hinner skriva ihop dem får ni lite tips på äppelrecept från arkivet. De börjar ju komma fina svenska äpplen i butikerna nu eller för dem som har lyckan med trädgård och äppelträd så börjar de väl mogna på grenarna. Men på de två gamla äppelträd jag har vid huset på landet var det tyvärr inte många äpplen i år, tror inte jag sett fem stycken ens så för min del blir det till att handla äpplen denna hösten istället.

Fin kväll till er>3
kram

Alla fina bilder (förutom den på äppelkakan med mandel) är tagna av bästa fotograf Jessie, kolla hennes instagam Photoartbyjessie för mer fantastiska bilder

-------------------

Äppelmarmelad

--------------

Äppelgrottor

----------------

Äppelkaka med mandel


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

delah
delah,
Så ledsen att vår äppelskörd dog i våras när frosten höll i sig :/
nouw.com/delah
Fredagskakan
Fredagskakan,
Så trist, det är troligen något sådant som hänt med vår också. Inte många äpplen alls på träden i år :/
nouw.com/fredagskakan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229