by Malin Sahlberg

Äppelpaj med knäck

Godkväll!
Söndagkväll och det är dags att ladda om inför en ny arbetsvecka. Jag känner mig inte riktigt sugen för det, hade velat ha minst två lediga dagar till just nu. Dels för jag har massa projekt hemma, rensar ut och grejar med saker som hade varit skönt att bli klar med och dels för att jag har en del bloggprojekt som jag önskar jag hade lite extra tid för att slippa nattbakning framöver. Men men nu är det arbetsvecka som väntar, det blir nog bra det med.

Jag utlovade ju mitt favoritrecept när det kommer til äpplen i ny tappning tidigare idag och det kommer nu, jag har ersatt en del av sockermängden med moscavadosocker för att öka på den knäckiga smaken och det blev om möjligt ännu godare än orginalreceptet

Ingredienser
5 st äpplen
5 dl vetemjöl
2 dl moscavado socker
3 dl strösocker
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 st ägg
200 g smör

Gräddning: 175 grader, ca 40 minuter

Gör så här:
Skala och kärna ur äpplen. Skär dem i klyftor och lägg i en form. Smält smöret och ställ det åtsidan. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Vispa upp äggen och blanda i dem och det smälta smöret i mjölblandningen. Rör så det blir en jämn smet. Täck äpplena med smeten och grädda i ugnen.

Servera med en riktigt god vaniljsås eller glass.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,