by Malin Sahlberg

Äppelmarmelad

Hej fredag!
Första jobbveckan efter semestern är nu avklarad och det känns skönt med helg och lite ledighet. Men eftersom jag tycker väldigt bra om mitt jobb så känns det inspirerande att ha en höst fullproppad med spännande projekt och uppgifter framför mig.

Ska såklart göra allt jag kan för att ni inte ska bli lidande i fall arbetet hopar sig i perioder och bak- och bloggtiden ute blir. Har redan nu en hel del recept som är redo att komma upp så ska bara knappra ner recepten och redigera bilder så kommer det förhoppningsvis inte bli tyst i några längre perioder här inne. Minst varannan dag är ambitionsnivån att det ska ploppa upp ett inlägg här inne, det är väl rätt ok va? Är det något annat än bakrecept som ni skulle vilja se här så hojta bara till så kanske det är så att det går att ordna ser ni :-)

Detta receptet som kommer nu så här på fredagskvällen är ett av de från temat "Skördefest" som söta Jessie fotade hemma hos mig för någon vecka sedan. Vill ni ser fler av hennes fantastiska bilder så tittar ni in på instagram där ni hittar henne under photoartbyjess och fotografjessieek

Fin kväll till er<3

Ingredienser
450g äpplen (skalade och utan kärnhus)
1 st citron (saften)
1,5 dl ljus sirap
2 dl vatten
200 g syltsocker
1 tsk finmald kardemumma

Ca 6 dl färdig mamelad


Gör så här:
Skala, kärna ur och väg upp äpplena. Skär dem i små bitar. Pressa ut saften från citronen och blanda med äpplena för att undvika att de blir bruna. Tillsätt sedan sirap och vatten. Låt det sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Tillsätt sedan syltsockret och kardemumman. Rör ihop och låt det koka i ytterligare 3-6 minuter. Skumma ordentligt. Häll sedan upp marmeladen i väl rengjorda och varma burkar. Förvara sedan marmeladen kallt.

Tips: Marmeladen är väldigt bra ihop med goda ostar och lite kex. Men också till scones och söta bakverk. Recept med äppelmarmeladen som ingrediens kommer framöver.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer