by Malin Sahlberg

Äppelgrottor

Hej hej!
Hoppas ni har en fin helg. Själv har jag haft en härlig dag hittills, började dagen med en liten tur till torget och handlade mängder med blommor. Så nu är nästan var enda vas fylld med härliga snittblommor. Efter torghandeln så mötte jag upp några av mina bästa vänner och deras familjer för hotellfrukost. Så mysig stund att sitta i flera timmar, prata och äta en massa gott. Bättre än så kan en dag knappast starta. Nu är jag mitt uppe i lite ommöblering och fix här hemma men tar en paus för att dela med mig av ett nytt recept till er.

För ett tag sedan så dök det ju upp ett recept på äppelmarmelad här och nu kommer det ett recept där ni kan använda lite av marmeladen till bakning. En variant av hallongrottor, men i detta fallet då äppelgrottor. De blir riktigt fräscha och goda i smaken.

De fina bilderna har Jessie tagit. Fler av hennes underbara bilder hittar ni på instagram där hennes konto heter photoartbyjess

Önskar er en fin kväll<3

Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning
1 dl
äppelmarmelad (recept i länk))

Gräddning: 200 grader, ca 8-10 minuter
Ca 30 små kakor alt. 15 större.


Gör så här:
Dela smöret i mindre bitar och blanda ´snabbt ihop det med övriga ingredienser till degen. Det kan med fördel göras i en matberedare. Lägg degen i kylen i ca 20 minuter för att vila. Dela den sedan i jämnstora bollar och lägg varje boll i en form (minimuffinsformar för små kakor passar bra). Platta till dem något och tryck ett litet hål i mitten. Fyll hålet med äppelmarmelad och grädda sedan kakorna.

Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer

MilanaLeiman
MilanaLeiman,
Åh så gott!😊
nouw.com/milanaleiman
Fredagskakan
Fredagskakan,
Ja de är fantastiskt goda😊 Ha en fin start på veckan!
nouw.com/fredagskakan
Millasmat
Millasmat,
Åh så gott och fantastiska bilder som vanligt.
nouw.com/millasmat
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla!! Ha en fin dag😊
nouw.com/fredagskakan
sottochsalt
sottochsalt,
Oj vad gott! och OJ vad fina bilder!
nouw.com/sottochsalt
Fredagskakan
Fredagskakan,
Tack snälla😙
nouw.com/fredagskakan