by Malin Sahlberg

Alla hjärtansdag cupcakes

God morgon på er!

Här avlöser festligheterna visst varandra, eller ja festligheter kanske inte är rätt ord men dagar som är värda att uppmärksamma lite extra kanske vi kan kalla dem. Igår fettisdagen och idag alla ❤️-dag. Lite extra tufft för de som försöker undvika fika och sötsaker just nu tänker jag.

För den som vill ha något litet enkelt att uppmärksamma hjärtelaget med idag så vill jag verkligen lyfta dessa cupcakes som ni hittar recept på här nedan. Supergoda vaniljmuffins med lite hallongömma och en härlig hallongrädde på toppen. Rätt så lagom en onsdag kan jag tycka.

Men för den som vill fira lite extra så är mitt tips att klicka in på (länk) dessertkategorin för att hitta något lyxigt att njuta av.

Kram och ha en härlig helg💖


INGREDIENSER

2st ägg
2dl socker
100g smör
1dl mjölk
3dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljpulver

24 hallon till muffinsen + 10-15 till frostingen
3 dl grädde
3 msk florsocker

Gräddning: 200 grader, ca 8-12 minuter

12 stora eller 24 små muffins


Gör så här:
Börja med att smälta smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Häll sedan i mjölken i det smälta smöret och tillsätt det sedan i ägg och sockerblandningen. Blanda vaniljpulver, bakpulver och mjöl och sikta ner det till den andra blandningen och blanda väl. Häll upp i muffinsformar, lägg i ett eller två hallon i varje form- grädda

Vispa grädden och tillsätt florsockret och hallonen på slutet. Se till att hallonen har vispats sönder ordentligt, annars blir det svårt att spritsa.Montera en tyll i spritspåsen och dekorera muffinsen med frosting.


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer