by Malin Sahlberg

10-minutersfrallor

Hej på er!
Semestern rullar och och så sakteliga börjar kroppen att slappna av och komma ner i varv. Vi hänger i huset på landet och grejar med projekt, fixar i trädgården och där emellan varvas det med solning, träning och dopp i sjön.

Igår morse var jag upp lite tidigare än de andra i huset så jag började fixa med frukosten och fick för mig att baka lite frallor. Att baka med jäst var inte ett alternativ, det tar ju ändå en stund med jästider och jag hörde steg på övervåningen så något som bakades snabbt fick det bli. Alltså frallor med bakpulver istället för jäst blev det då!

De blir lite lika scones och då det inte blev ens minsta smula kvar efter frukosten så kan vi nog säga som så att de fick högsta betyg. Det kan nog tänkas att jag får kliva upp lite tidigare än de andra fler gånger på semestern och baka frallor helt enkelt.

Ha en fin kväll<3
Kram


Ingredienser
100 g smör (rumsvarmt)
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3 dl filmjölk

Gräddning: 250 grader, ca 10-12 minuter

Ca 14 frallor

------------------------------------------------------------


Gör så här:
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan smöret och blanda ihop det med mjölblandingen (enklast är att göra det med händerna). Blanda sist ner filmjölken och knåda snabbt ihop till en kladdig deg.

Dela degen i 14 lika stora delar och lägg dem med lite mellanarum på bakplåtspappersklädd plåtar. Platta till dem och grädda dem sedan mitt i ugnen tills att de fått lite gyllene färg.

Servera dem direkt när de är ljumna!

---------------------------------

Tips: Frallorna är godast om de äts direkt när de är nygräddade, så är ni inte så många som ska äta går receptet jättebra att halvera så slipper ni få frallor över. Eller är ni många så går det så klart att dubblera eller så för att alla ska bli mätta och belåtna!


Happy Baking!
/Malin

Gillar

Kommentarer